Azijnzeikerd Agis

De vakantie is nauwelijks afgelopen en het lijkt alsof het jachtseizoen op huisartsen weer is geopend. In den blinde nemen kranten de losse flodder van AGIS over mbt declaraties in de huisartsenzorg. Dit is een te verwachten effect van een verandering van de betalingsstructuur. In het verleden boekte een huisarts soms een herhaalrecept als hij de patiënt aan de lijn had en er (ook) een medische vraag was van de patiënt. Immers, in zo’n situatie mocht je niet zowel een herhaalrecept EN een telefonisch consult rekenen.  Nu rekent de huisarts een telefonisch consult en is het herhaalrecept vervallen. Bovendien stijgt elk jaar het aantal verrichtingen, en mensen regelen hun zaken steeds meer vanuit hun eigen huis. Wie gaat er nog naar het spreekuur om de lab uitslagen te vernemen? Waarom is het telefonisch spreekuur zo druk? Waarom is de telefoon van de huisarts zo vaak in gesprek? En daarom gaan verzekeraars als Agis een potje zeuren.

Tags: , , ,

Comments are closed.